Környezet

A lakópark és környzete
A lakópark Velence, Nadapi út és Panoráma út sarkánál a Bencehegy oldalán épül. Az M7 autópálya közelében van, természetesen zavaró forgalmi zajoktól mentes helyen. Autópálya közelsége révén, nagyon hamar eljuthat akár Budapestre, vagy Balatonra is. Autópálya mindössze 1 km-re van a lakóparktól. (Példa: Budapest Centruma 47,5 Km, Székesfehérvár 28,5 Km, Balaton, Siófok 66,5 Km, Balatonfüred 93,8 Km, Budapest Airport 75 Km, Budapest Kelenföldi pályaudvar 43,5 Km.)

Velence város története az őskortól származtatható és számos esemény határozta meg a település kialakulását.

A város rendezvény programkínálata és a Velence Korzó egész évben biztosít kultúrális eseményket a Civilház, Közösségi Ház, Hauszmann Alajos Közművelődési Központ és Könyvtár intézmények mellett.

Oktatási intézmények: Meseliget Óvoda, Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítású Nyelvű Általános Iskola.

Egészségügy: Szakotvosi Rendelőintézez (teljeskörű egészségügyi szakrendelések). Felnőtt-és gyermekrendelés. Fogorvos. Állatorvosok.
Velencei-tó és környéke


A Velencei-tó a fővárostól 50 kilométerre található, a „napfény tava” elnevezéssel is illetik, hiszen a napsütéses órák igen magas, 2500 óra évente. A tó déli partján fakadó gyógyvíz és a környék védett élővilága egyedülálló értéket képviselnek. A Velencei-tó és környéke minden korosztály számára, kevésbé edzetteknek is kényelmesen teljesíthető túrázási lehetőségeket kínál, de a versenyszerű országúti és hegyi kerékpárosoknak is kedvelt terepe. Az új építésű kerékpárúton, jelzett túra utakon körbekarikázható táj festői és sokszínű, természeti szépségekben, műemlékekben, kulturális látnivalókban gazdag.


A tó északi oldalán található Velencei-hegység túraútjait a lankák kedvelőinek ajánljuk, a déli partot pedig a sík vidék szerelmeseinek. Túránk során, nyáron egy-egy frissítő strandolást is közbeiktathatunk. A gárdonyi, velencei kerékpárkölcsönzőkben kerékpárszerviz is működik, a tókörnyéken bringabarát benzinkutak, kiépített, térképes pihenőpontok szolgálják a kerékpárosok kényelmét. Azoknak, akik többet szeretnének megtudni a helyi látnivalókról vezetett túrákat is ajánlunk. Az aktuális túraajánlatokról a www.velencei-to.hu oldalon, valamint a Tourinform iroda által megjelentetett, ingyenes kiadványok segítségével tájékozódhatnak a kirándulók.